До Китайської торгової асоціації в Україні увійшло 15 компаній

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:56

До Китайської торгової асоціації, яка у понеділок розпочала свою роботу в Україні, увійшло 15 українських та китайських компаній.

Про це повідомив посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь в ході презентації, присвяченій початку роботи асоціації, передає УНІАН.

"Відкриття Китайської торгової асоціації дозволить активізувати торгівельні відносини між країнами", - сказав він.

За словами віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, присутнього на презентації, Китай може бути зацікавленим в українській високотехнологічної продукції.

Реклама:

"Українські високотехнологічні підприємства "Антонов", "Південмаш" і такі, як "Мотор Січ", - можуть запропонувати високоінтелектуальну та високотехнологічну продукцію", - сказав Зубко.

За словами віце-прем'єра, створення асоціації дозволить протягом 5 років значно наростити товарообіг між Україною та Китаєм.

Як повідомлялося, торговий оборот України з Китаєм за перші 6 місяців 2015 року становив 3,23 мільярда доларів. При цьому сальдо зовнішньої торгівлі з цією країною досягло -0,3 мільярда доларів.

Україна в січні-липні 2015 року збільшила експорт аграрної продукції в Китайську Народну Республіку в 2,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 889,7 млн доларів.

У 2014 році експорт української сільгосппродукції в Китай зріс на 58% порівняно з 2013 роком - до 767,3 мільйона доларів. Таким чином, частка продукції агропромислового комплексу в структурі загального товарообігу України і КНР в 2014 році становила 29%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!