Росія вже готова знизити ціну на газ для України - Новак

П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:49

Росія буде готова надати Україні знижку на газ, що закуповується на IV квартал, при цьому ціна буде на рівні цін для суміжних з Україною країн, наприклад, з Польщею.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Россия24" міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає "Інтерфакс".

Він не став говорити про конкретний рівень ціни, зауваживши, що вона буде "незначно нижче" ціни для III кварталу, запропонованої Україні.

"На четвертий квартал російська сторона також готова буде забезпечувати продаж газу з урахуванням наданої знижки за цінами, які конкурентоспроможні і які складаються для сусідніх країн, наприклад, у Польщі", - сказав він.

Реклама:

Новак зазначив, що тут стоїть питання, чи буде українська сторона звертатися за отриманням такої знижки.

"У ініціативному порядку ми не будемо розглядати, оскільки у нас є контракт, і контракт цей передбачає формування ціни за формулою", - сказав він.

"З урахуванням того, що ціни знизилися (на нафту), а у нас береться середня ціна за попередні 9 місяців. Відповідно в IV кварталі ціни будуть незначно нижче, ніж у третьому за формулою", - зауважив Новак.

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв говорив, що без урахування знижки, за умовами контракту, ціна на газ для "Нафтогазу України" в IV кварталі складе 262,5 доларів за тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!