The Economist слідом за Financial Times виставили на продаж

Неділя, 26 липня 2015, 12:46

Британська Pearson слідом за продажем FT Group, основний актив якої - газета Financial Times, японської Nikkei Inc. веде переговори про продаж 50% частки в Economist Group - видавця The Economist

Про це йдеться в заяві компанії, пише РБК.

"Pearson підтверджує, що йде процес обговорення з керівництвом Economist Group і довіреними особами щодо можливого продажу 50% частки в групі", - йдеться в заяві компанії.

При цьому наголошується, що "ніякої впевненості в тому, що переговорний процес призведе до угоди, немає". Потенційні покупці не називаються.

Реклама:

Агентство Reuters з посиланням на свої джерела уточнює, що група міноритарієв, що володіють рештою 50% акцій компанії, веде переговори з Pearson.

Однак, за словами співрозмовника видання, у них недостатньо коштів для викупу частки. У той же час у них набагато більше прав при голосуванні, ніж у Pearson, яка володіє акціями класу Б.

Крім того, для будь-якої зміни власника необхідно обов'язкова згода таких власників акцій, як Cadbury, Rothschild та інших.

Аналітики агентства сумніваються, що міноритарії схвалять продаж 50% частки Pearson третій особі.

На цьому тижні стало відомо про те, що Pearson домовилася про продаж FT Group японської Nikkei Inc. за 1,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: