Експорт нафти з Іраку в червні зріс на 1,27%

Субота, 25 липня 2015, 14:08

Денний обсяг поставок нафти з Іраку, другого за величиною видобутку виробника ОПЕК, в червні зріс на 2,28% і становив приблизно 3,18 мільйона барелів на день.

Про це свідчать дані іракської державної компанії State Oil Marketing Organization (SOMO), пише Прайм.

Згідно з даними SOMO, денний обсяг поставок в травні становив 3,14 мільйона барелів на день.

Всього в червні Ірак експортував 95,6 млн барелів, у травні - 97,5 мільйона барелів, що на 1,94% менше, ніж у попередньому місяці.

Реклама:

Червневий експорт з родовища Басра збільшився порівняно з минулим місяцем на 8,62% і становив 90,7 мільйона барелів, з родовища Кіркук експорт нафти знизився майже в 3 рази, до 4,9 млн барелів.

Доходи Іраку від експорту нафти в червні становили 5,289 мільярда доларів при середній ціні в 55,3 долара за барель. У травні ці доходи становили 5,447 мільярда доларів.

До Туреччини нафта з курдської автономії Іраку надходить через нафтові термінали Басра, Хор-Алам в Перській затоці і термінал Джейхан, завантажується на танкери в порту Джейхан на Середземному морі і автомобільним транспортом надходить до Йорданії.

В даний час Ірак, який займає п'яте місце в світі за величиною запасів нафти, відновлює свою енергетику після економічних санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!