Греція погодилася на ключові вимоги кредиторів - ЗМІ

П'ятниця, 10 липня 2015, 11:45

Новий пакет пропозицій щодо реформ, який грецький уряд надіслав кредиторам у четвер ввечері, відповідає більшості вимог кредиторів від 26 червня.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як зазначає видання, пакет скорочення витрат, пенсійних накопичень і підвищення податків практично "дзеркально відображає вимоги кредиторів".

Як повідомлялося, Афіни готові прийняти вимоги щодо поетапного скорочення пільг для своїх островів, а також підвищити податки для судноплавних компаній.

Реклама:

Окрім того, уряд Греції погодився на приватизацію державних активів, таких як порт Пірей і регіональні аеропорти, а також підвищення ПДВ для готелів та ресторанів і скорочення доплат для пенсіонерів.

Водночас як пише видання, таким чином уряд Греції запропонував кредиторам те, проти чого греки проголосували на референдумі 5 липня.

Окрім того, передбачається, що голосування за новий пакет пропозицій  в парламенті Греції може викликати проблеми.

"Угода, як і раніше, повинна бути схвалена національними парламентами", - відзначає грецький економіст Нік Куніс.

"Навіть якщо вона буде прийнята, існує ризик того, що Греції буде складно дотримуватися програми в найближчі місяці. Економіка, схоже, різко скорочуватиметься, що не є ідеальним фоном для реалізації жорстких заходів", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках останніх пропозиційГреція звернулася за 53,5 млрд євро ($59 млрд), щоб покрити свої борги до 2018 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!