Гроші для "Повітряного експреса" можуть направити на інший проект

Вівторок, 16 червня 2015, 20:33

Кредитні кошти, передбачені на фінансування проекту "Повітряний експрес", можуть бути перенаправлені на інший проект.

Про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського з послом Китаю Чжан Сіюнєм, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Під час зустрічі Пивоварський приділив особливу увагу проекту "Повітряний експрес", що передбачав організацію залізничного пасажирського сполучення між Києвом та міжнародним аеропортом "Бориспіль" і фінансувався китайською стороною", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі економічна доцільність "Повітряного експресу", передача якого від Держінвестпроекту до Міністерства інфраструктури ще не завершилась, не підтверджується, тому Мініфраструктури готове запропонувати альтернативні проекти, на які можна спрямувати кошти донорів КНР.

Реклама:

Посол запевнив міністра, що китайська сторона й надалі буде виконувати всі домовленості, підписані попередніми урядами, та готова розглянути можливість перенаправити інвестиції на інший проект.

"Сторони домовилися провести додаткові переговори та остаточно визначитися зі шляхами використання цієї кредитної лінії", - повідомляє прес-служба.

Крім того, міністр висловив зацікавленість у реалізації спільних інфраструктурних проектів, зокрема, у рамках китайської ініціативи "Новий шовковий шлях", суть якої - створення єдиної системи інфраструктурних та торгових шляхів у Євразії, що об’єднає східну та західну частини континенту.

"Посол запевнив, що в рамках "Нового шовкового шляху" існує потенційна готовність китайських банків інвестувати в інфраструктурні об’єкти України, та запропонував міністерству підготувати презентації інвестиційних проектів для представників бізнесу КНР", - повідомляє Мініфраструктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: