Польща втратила півмільярда доларів через санкції РФ

Четвер, 12 березня 2015, 16:16

Польща втратила півмільярда доларів через російські санкції.

 Про це повідомила в ефірі "Російської служби новин" надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в РФ Катажина Пелчинська-Наленч.

За її словами, товарообіг з Росією зменшився вперше за багато років.

"Санкції для польського експорту в Росію мають негативні наслідки. Але загалом польський експорт збільшився в минулому році на 6% порівняно з 2013 роком, і навіть у тих галузях, на які накладено російські санкції. Почали поставляти в інші країни, в Євросоюз", - сказала вона.

Реклама:

"Товарообіг з Росією збільшувався щороку, а тепер він зменшився. І навіть якщо ми можемо заробляти на інших ринках, хотілося б, щоб товарообіг з Росією повернувся на колишні позиції. Експорт у Росію зменшився на півмільярда доларів", - зазначила Пелчинська-Наленч.

Росія ввела 7 серпня 2014 року пакет заходів у відповідь на санкції США, Австралії, Канади, Євросоюзу та Норвегії. Контрсанкції являють собою заборону терміном на один рік на імпорт у Росію із цих країн фруктів, овочів, молочної і м'ясної продукції.

Раніше в польському уряді заявили, що Польща шукає нові ринки збуту польської продукції на заміну Росії, яка постійно вводить ембарго на постачання продуктів з сусідніх країн.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!