Експорт українських товарів у Нідерланди зріс майже на 23%

Середа, 7 січня 2015, 12:08

Українські підприємства 2014 року почали активніше експортувати свою продукцію у Нідерланди, збільшивши частку експорту майже на чверть.

Про це свідчать дані товарообігу між двома країнами, які "Укрінформу" надали в посольстві України у Нідерландах.

"Цього року до нас стали набагато частіше звертатися товаровиробники. По-перше, вони знають, що їх підтримають, що уряд їх у цьому заохочує і формує завдання перед дипустановами щодо виходу на європейський ринок. Крім того, є і сприяння з боку ЄС", - розповів посол України у Нідерландах Олександр Горін.

За даними посольства, за дев'ять місяців 2014 року експорт українських товарів у Нідерланди зріс майже на 23% і сягнув понад 875 млн дол.

Реклама:

Водночас імпорт із Нідерландів знизився на 18% і склав близько 604 млн дол. Загалом товарообіг між двома країнами був на рівні 1,5 млрд дол.

Протягом року українські підприємства експортували у Нідерланди в основному зернові, жири та олії, чорні метали, насіння і плоди олійних рослин, відходи харчової промисловості, а також м'ясо і субпродукти.

У свою чергу, з Нідерландів в Україну доставляли перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння, техніку, пластмаси, фармацевтичну продукцію, живі дерева та рослини.

"Нідерланди - це одна з країн, ринок якої абсолютно відкритий для всіх виробників. Інша справа, що сюди можуть потрапляти тільки якісні та стандартизовані товари", - відзначив посол.

За його словами, зараз посольство вивчає можливість для виходу українських виробників молочної продукції на нідерландський ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!