Новий голова Мінекології скасував аукціон з продажу нафто-газових родовищ

Четвер, 4 грудня 2014, 17:04

Державна служба геології та надр України відмінила аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, оголошений до проведення 4 грудня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

За словами міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка: "Представники ЗМІ та громадськості останнім часом активно піднімають питання про допуск та перемогу непрозорих компаній на аукціонах з продажу дозволів на користування надрами".

"Ми не можемо ігнорувати такі сигнали і тому вирішили відмінити сьогоднішній аукціон, щоб детально вивчити цю проблему та ухвалити відповідні рішення, в тому числі й ті, що стосуються зміни нормативних актів, які регулюють порядок проведення аукціонів", - додав він.

Реклама:

"Скоріше за все, потрібно буде змінювати правила проведення аукціонів щодо критеріїв допуску компаній до участі та умов користування відповідними ділянками надр", - сказав міністр.

Голова Державної служби геології та надр Дмитро Кащук, зі свого боку, заявив що всі аукціони 2014 року було проведено з дотриманням норм чинного законодавства.

"Однак, розуміючи великий суспільний запит на вдосконалення нормативної бази, ми розробили проект змін до процедури проведення аукціонів, який передбачає надання компаніями-претендентами до участі в аукціоні висновків аудиторських компаній, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також Державної служби фінансового моніторингу. Сподіваємося на підтримку розроблених нами ініціатив з боку Міністерства", - сказав він.

Нагадаємо, за часів роботи Андрія Мохника міністром екології, компанії "Авантаж Енерго" та "Слобіднафта", пов'язані з екс-міністром Едуардом Ставицьким, виграли конкурси з отримання дозволів на розробку двох перспективних родовищ газу та нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!