Центробанк РФ розробляє стрес-сценарій через падіння цін на нафту

Понеділок, 1 грудня 2014, 12:54

ЦБ РФ у зв'язку з рішеннями ОПЕК розробив новий сценарій розвитку економіки з урахуванням середньострокового зниження ціни на нафту до 60 доларів за барель

Про це заявила перший заступник голови Банку Росії Ксенія Юдаєва, пишуть "РИА Новости".

"Зараз, у зв'язку з останніми рішеннями ОПЕК, ми розрахували (сценарій) зі зниженням ціни на нафту до 60 доларів за барель на весь період прогнозу (2015-2017 роки)", - сказала Юдаева на нараді з питань регіональної політики.

"У сценарії з довгостроковим зниженням ціни на нафту до 60 доларів за барель повинна відбутися більш глибока структурна перебудова економіки з розвитком імпортозаміщення та диверсифікації імпорту", - додала Юдаева.

Реклама:

Раніше ЦБ представив п'ять сценаріїв макроекономічного розвитку РФ, які відрізнялися один від одного припущенням про тривалості збереження санкцій проти РФ і про зниження цін на нафту.

При цьому найбільш песимістичний сценарій припускав, що ціна нафти в середньостроковій перспективі не опуститься нижче 80 доларів за барель.

Одночасно ЦБ розглянув і стрес-сценарій розвитку економіки, що передбачає короткострокове зниження ціни на нафту до 60 доларів з поверненням до 80 доларів. Такий розвиток подій регулятор оцінював як малоймовірний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!