Міненерговугілля дозволило імпорт електроенергії з Росії

Середа, 26 листопада 2014, 11:00

Міністерство енергетики та вугільної промисловості дозволило імпорт електроенергії з Росії.

Як повідомляє "Апостроф", ще 14 листопада дозвіл було надано компанії "Енергомережа", яка може законтрактувати потужності до 1500 МВт.

Поставки було дозволено розпочати з 15 листопада. Відповідне рішення ухвалене у відповідь на прохання компанії від 6 листопада.

"Враховуючи те, що в умовах зниження температури зовнішнього середовища і скорочення поставок вугілля на енергогенеруючі компанії ТЕС, очікується дефіцит генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України, Міненерговугілля не проти імпорту електричної енергії з Єдиної енергетичної системи Росії потужністю до 1500 МВт", - йдеться у листі, підписаному заступником міністра Вадимом Улидою.

Реклама:
 

Міністр енергетики Юрій Продан у коментарі "Українській правді" повідомив, що рішення про необхідність імпорту електроенергії з РФ ухвалене на засіданні РНБО.

"Ми виконуємо це розпорядження, оскільки в нинішній ситуації з перебоями в постачанні енергетичного вугілля з Росії це дійсно доцільно", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи можуть виникнути перебої з імпортом електроенергії з Росії, Продан відповів: "Не можу сказати, але, враховуючи нинішню ситуацію в поставками вугілля, це можливо".

Інформації про "ХК Енергомережа" практично немає. Відомо лише, що до середини 2014 року вона була зареєстрована під назвою "Енергомережаінвест".

Наприкінці липня компанія отримала ліцензію на право поставок електроенергії на п'ять років. За три місяці ліцензія була переоформлена вже на "Електромережу" у зв'язку з "зміною назви юрособи та її місцезнаходження".

Як відомо, 21 листопада Росія припинила поставки вугілля українським компаніям "Центренерго" і ДТЕК.

На тлі дефіциту вугілля і неможливості його вивезення з неконтрольованих українською владою територій енергокомпанії були змушені налагодити поставки вугілля з Росії.

У Міненерго і ДТЕК підтвердили цей факт, однак жодних пояснень тоді не дали.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!