Україна розраховує в грудні обговорити питання торгівлі з Росією та ЄС

Вівторок, 18 листопада 2014, 20:46

ЄС направив пропозиції Україні та Росії щодо проведення тристоронніх консультацій із питань торгівлі у продовження домовленостей, досягнутих 12 вересня міністром торгівлі та економічного розвитку РФ Олексієм Улюкаєвим, міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та комісаром ЄС із питань торгівлі Карелом де Гюхтом.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль журналістам у Брюсселі в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЄС відправив листи, це були фактично останні кроки комісара Штефана Фюле на його посаді, разом із комісаром Гюнтером Еттінгером вони надіслали листи нам і росіянам, що вони готові в грудні повернутися до тристоронніх контактів", - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що дату тристоронньої зустрічі поки що не визначено, оскільки ще немає ніякої відповіді з Москви. "Від росіян ми швидко відповіді не отримуємо", - сказала заступник міністра.

При цьому Зеркаль додала, що в очікуванні нових зустрічей МЗС постійно відстежує усі заходи, здійснювані Російською Федерацією щодо українських товарів.

Вона також зазначила, що переговори з російською стороною відбуваються досить складно.

Реклама:

"Їх вдається переконати лише з використанням важелів, наприклад, репутаційних, перед ЄС. Звичайно, один на один ми не можемо їх переконувати. Тому ми співпрацюємо з ОБСЄ, з Європейським Союзом", - сказала заступник міністра.

Як повідомлялося, 12 вересня 2014 року Україна, Росія та ЄС досягли домовленості про те, що ЄС та Україна відкладуть на рік застосування частин угоди про асоціацію стосовно створення зони вільної торгівлі - до 31 грудня 2015 року, при цьому Росія не створюватиме перешкод у режимі вільної торгівлі у рамках СНД з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!