Місія МВФ розпочне перегляд програми після формування нового уряду

Четвер, 13 листопада 2014, 18:02

Місія Міжнародного валютного фонду, яка нині перебуває в Києві, розпочне перегляд програми лише після формування нового складу Кабінету міністрів.

Про це повідомив заступник прес-секретаря департаменту зовнішніх відносин Фонду Вільям Мюррей, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як тільки новий уряд буде сформовано, місія зможе провадити подальші переговори. Нині місія перебуває на місці й активно спілкується з владою", - сказав він на традиційному брифінгу в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні в четвер.

Мюррей при цьому не уточнив графіка роботи місії. "У мене немає відомостей, що вони нині обговорюють", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ прибула до Києва 11 листопада. Раніше планувалося, що місія працюватиме в Україні до 25 листопада.

Місія обговорить із представниками влади країни поточну економічну ситуацію, прогрес у реалізації програми, а також політику влади, спрямовану на підтримку макроекономічної та фінансової стабільності й відновлення зростання економіки країни.

Рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України обсягом 16,67 млрд доларів, розраховану на два роки, а у вересні - схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх цього року без зміни загального обсягу програми.

Фонд зазначав, що економічна політика України загалом здійснюється у рамках програми, проте конфлікт у східній частині країни негативно позначається на економіці та в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи матимуть вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!