Ощадбанк отримав 66 мільйонів від ЄІБ на підтримку бізнесу

Понеділок, 8 вересня 2014, 18:01

Ощадбанк отримав 66 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку на підтримку малого та середнього бізнесу.

Про це йдеться у прес-релізі Ощадбанку.

Як зазначається, розмір траншу - 66 млн євро строком на 10 років.  Перед тим був перший транш - 89,5 млн доларів.

"Загалом у рамках угоди між Ощадбанком та Європейським інвестиційним банком на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні відкрито кредитну лінію обсягом 220 млн євро. Угода була підписана 30 грудня 2013 року", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Ми цінуємо підтримку Європейського інвестиційного банку в такий важкий для України час. Особливо цього потребують підприємства малого та середнього бізнесу. Другий транш - це щирий знак солідарності ЄІБ з Україною і тими процесами змін, які відбуваються в національній економіці навіть в умовах воєнних дій на сході нашої країни", - повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

У пре-релізі також йдеться, що кошти кредитної лінії від ЄІБ направляються на середньо- та довгострокове фінансування проектів тих клієнтів Ощадбанку, які відповідають вимогам ЄІБ.

Зокрема, це мають бути приватні підприємства малого та середнього бізнесу та компанії середньої капіталізації.

При цьому допускається, що близько 30% кредитної лінії може бути спрямовано на фінансування приватних компаній, які не потрапляють до вищезазначених категорій, однак проекти яких відповідають пріоритетам ЄІБ.

"Ці пріоритети насамперед пов’язані з розвитком приватного сектора, соціально-економічної інфраструктури, включаючи транспорт, енергоефективність та відновлювані джерела енергії, захист навколишнього середовища, інформаційні технології та засоби зв’язку, пом’якшення наслідків змін клімату та адаптацію до них", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!