Індекс Standard & Poor's 500 досяг історичного максимуму

Неділя, 7 вересня 2014, 11:26

Зростанням основних індексів завершилися в п'ятницю торги на нью-йоркській фондовій біржі на тлі зниження стурбованості інвесторів щодо того, що Федеральна резервна система США може незабаром підвищити процентні ставки.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Індекс Dow Jones - найважливіший показник ділової активності в країні - зріс на 67,78 пункту і становив 17137,36 пункту.

Індекс Standard & Poor's 500 підвищився на 10,06 пункту (+0,5%) до позначки 2007,71 пункту, досягнувши таким чином нового історичного максимуму. Індекс електронної біржі NASDAQ піднявся на 20,61 пункту (+0,45%) до позначки 4582,90 пункту.

Реклама:

У п'ятницю досить слабку статистику представило міністерство праці США. Рівень безробіття в країні в серпні знизився до 6,1% з 6,2% у липні. Однак це пов'язано, в першу чергу, з тим, що багато безробітних американців перестали шукати роботу і більше не враховуються в офіційній статистиці.

При цьому число нових робочих місць в несільськогосподарському секторі США в серпні зросло всього на 142 тисячі, що виявилося гірше прогнозів аналітиків і стало мінімальним показником за останні вісім місяців.

Між тим, несподівано слабка статистика по ринку праці дещо зняла стурбованість інвесторів щодо того, що ФРС може вже на засіданні в середині вересня прийняти рішення про підвищення процентних ставок.

"Остання статистика йде трохи врозріз з попередніми даними, що свідчили про те, що економіка США продовжує впевнено відновлюватися. Інвестори сподіваються, що це змусить ФРС почекати з підвищенням ставок і притримати темпи скорочення програми викупу активів", - вважає директор з інвестицій компанії RidgeWorth Capital Management Алан Гейл.

Крім того, на настрої учасників ринку вплинуло зниження геополітичної напруженості: інвестори позитивно відреагували на домовленість про припинення вогню і перемир'я, досягнуту в п'ятницю контактною групою по Україні в Мінську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: