Нафта подешевшала до 97,91 долара за барель

Понеділок, 22 вересня 2014, 09:05

Ціни на нафту знижуються за рахунок надлишкової пропозиції при слабкому попиті.

Про це пише Рейтер.

До 9.05 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,48 до 97,91 за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,40 до 92,01 долара за барель.

"Якщо подивитися на зростання видобутку за останній рік, видно дуже сильне зростання в США, в основному з нетрадиційних джерел, і в інших регіонах поза ОПЕК... зростання відбувається не за рахунок ОПЕК", - сказав економіст National Australia Bank Фін Зібель.

Реклама:

Країни ОПЕК обговорять політику в галузі видобутку на нараді 27 листопада. Бюджет деяких учасників картелю заснований на ціні нафти не нижче 100 доларів за барель, і генеральний секретар організації сказав минулого тижня, що ОПЕК може скоротити видобуток в майбутньому році.

Для оцінки споживання інвестори чекають PMI виробничого сектора Китаю, яка буде опублікована у вівторок. Раніше Китай повідомив про мінімальне за шість років зростанні виробничої активності.

"В цілому ми бачимо надмірну пропозицію і дуже слабкий попит в поєднанні із зростаючим спокоєм з приводу геополітичних подій на Близькому Сході та Україні", - сказав Зібель.

Як відомо, у Лівії тривають бої між різними угрупованнями, через що було зупинено видобуток нафти на найбільшому родовищі країни ель-Шарара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!