Google купила месенджер з функціями віртуального помічника Emu

Четвер, 7 серпня 2014, 12:52

Компанія Google купила мобільний месенджер з функціями віртуального асистента Emu, за допомогою якого може посилити сервіс Hangouts й інші свої мобільні служби.

Про це повідомляється на сайті Emu, пише "Лента.ру".

Умови угоди не розголошуються. До цих пір Emu залучив 1,5 мільйона доларів інвестицій від фондів KPCB, Kleiner Perkins, Draper Fisher Jurvetson, Menlo Ventures та інших.

Месенджер Emu диференціює себе від конкурентів функціональністю віртуального помічника. Приміром, користувач може переносити в календар зустрічі, створювати нагадування і бронювати столики в ресторані безпосередньо з додатку.

Реклама:

Враховуючи, що Emu як окремий додаток припинить працювати з 25 серпня, очікується, що його технології будуть інтегровані з існуючими додатками Google.

Один з найбільш ймовірних варіантів - оптимізація комунікаційної платформи Hangouts, яка дозволяє відправляти повідомлення і здійснювати дзвінки через інтернет.

Ще один варіант - інтеграція з сервісом Google Now, який створює для користувачів оповіщення про ситуацію на дорогах або необхідності тієї чи іншої покупки.

Google активізувала покупку стартапів в цьому році, витративши на придбання в першому півріччі близько 4,2 мільярда доларів - утричі більше, ніж за той же період роком раніше.

Однак навряд чи угода перевищила за сумою покупку мессенджера WhatsApp компанією Facebook за 19 мільярдів доларів раніше цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!