Нацбанк монетизував ОВДП "Нафтогазу" на 14,5 мільярда

Вівторок, 19 серпня 2014, 18:25

Національний банк України збільшив портфель облігацій внутрішньої державної позики на 14,5 мільярда гривень - до 209,3 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба регулятора, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, одночасно портфель облігацій у власності українських компаній, які не є банками, скоротився на таку ж суму - до 42,5 млрд гривень, а сумарний обсяг ОВДП в обігу істотних змін не зазнав і становить 360,3 млрд гривень.

Ці дані свідчать про монетизацію Нацбанком держоблігацій, отриманих НАК "Нафтогаз України" в рахунок капіталізації від уряду, так як інших таких великих власників державних паперів серед українських компаній немає.

Реклама:

Як повідомлялося, після дозволу Верховної Ради підвищити верхню планку капіталізації "Нафтогазу" на 63,27 млрд гривень - до 96,61 млрд гривень, Кабінет міністрів 4 серпня доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП строком обігу до 10 років і ставкою до 14,3% річних на зазначену суму для докапіталізації НАК.

НБУ 13 серпня повідомив про збільшення обсягу ОВДП в обігу на 43,57 млрд гривень, з яких 42,07 млрд гривень опинилися в портфелі держателів-небанків.

Інформоване джерело в уряді уточнило агентству, що одержувачем облігацій в рамках раніше внесених правок до держбюджету-2014 стала НАК "Нафтогаз України".

Агентству поки не вдалося отримати офіційного підтвердження інформації про те, що одержувачем облігацій став "Нафтогаз".

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!