Мінфін залучив 2 мільярди на позапланових аукціонах ОВДП

П'ятниця, 15 серпня 2014, 20:53

Міністерство фінансів підвищило ставку розміщення трирічних облігацій внутрішньої держпозики до 18,98% річних на позапланових аукціонах у п'ятницю.

Згідно з повідомленням Мінфіну, це дозволило йому після серії безрезультатних аукціонів залучити відразу 2,32 млрд гривень на двох позапланових аукціонах з розміщення однієї і тієї ж серії держоблігацій, задовольнивши всі три подані заявки.

Спочатку ці папери розміщувалися в квітні під 15% річних. На недавніх аукціонах Мінфін продавав річні облігації під 16% річних, дворічні - під 17% річних.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва 8 серпня повідомила про плани подовження цієї кривої дохідності найближчим часом до трьох років, констатувавши повне взаєморозуміння з цих питань з керівництвом Мінфіну.

Реклама:

Згідно з даними Держказначейства, з початку року по 11 серпня державні запозичення становили 116,03 млрд гривень при плані на січень-серпень 177,96 млрд гривень.

За цей же період Україна направила в рахунок обслуговування держборгу 25,39 млрд гривень при плані на вісім місяців 28,84 млрд гривень, в рахунок погашення - 56,77 млрд гривень при плані 78,62 млрд гривень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!