МЗС скоротило чисельність співробітників на 67 осіб

Середа, 7 травня 2014, 13:41

Міністерство закордонних справ скоротило чисельність співробітників апарату міністерства на 67 осіб до 600.

Про це на прес-клубі сказав заступник міністра закордонних справ, керівник апарату Андрій Олефіров, пишуть "Українські новини".

Він розповів, що згідно з постановою Кабміну №85 від 5 квітня було затверджено нову гранична чисельність як центральних апаратів усіх без винятку центральних органів виконавчої влади, так і їх регіональних представництв.

"До цього гранична чисельність МЗС була 667 посад, згідно з постановою, про яку я тільки що сказав, гранична чисельність міністерства стала 600 посад, з яких 592 посад це державна служба, і 8 посад не належать до держслужби", - сказав Олефіров.

Реклама:

Крім того, він сказав, що на території України було скорочені територіальні представництва МЗС з 22 до 20, і одне з них було скорочено у не визнаній Україною Республіці Крим.

При цьому він зазначив, що з 67 посад, які необхідно було скоротити, 25 були вакантними.

Олефіров сказав, що чисельність співробітників в закордонних дипломатичних установах України сьогодні становить 1 490 осіб.

Він зазначив, що в зарубіжних представництвах було скорочено кількість співробітників на 155 осіб.

Також він розповів, що нова структура МЗС складається з 13 департаментів, 9 управлінь та 3 окремих секторів.

"Перед скороченням наш апарат складався з 17 департаментів, 4 управлінь, 3 окремих відділів та 2 окремих секторів", - додав Олефіров.

Заступник міністра повідомив, що посадовий оклад самого низькою дипломатичній посаді (аташе) становить 1 450 гривень, коли за його словами посадовий оклад міністра закордонних справ становить 6 109 гривень.

На додаток, він сказав, що директор певного департаменту має ставку 3985 гривень.

Олефіров пояснив, що до цього додаються надбавки в залежності від дипломатичного рангу та вислуги років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: