"Укрзалізниця" каже, що пільговики винні їй 73 мільйони

Вівторок, 20 травня 2014, 12:27

Залізниці в січні-квітні 2014 року в приміському сполученні перевезли пільговиків на 100,9 мільйона гривень, а отримали від ОДА компенсації на суму 27,8 млн грн, тобто лише 27,5% необхідної суми.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Згідно з повідомленням, рівень розрахунків із залізницями за перевезення пільговиків вкрай низький. Найбільша заборгованість у Києва та Київської області; Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської областей.

На залізничному транспорті в повному обсязі надається пільговий проїзд 25 категоріям громадян, що становить близько 70% всіх перевезених пасажирів у приміському сполученні.

Реклама:

"Постійна заборгованість залізницям України за перевезення пільговиків, стабільно низький рівень покриття витрат доходами у приміському секторі - негативна тенденція, яка зберігається з року в рік і не дає можливості своєчасно і в необхідній кількості оновлювати застарілу техніку. Зношеність приміського рухомого складу залізниць України становить: електропоїздів - 80,3% і дизель- поїздів - 93,1% " , - повідомила "Укрзалізниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!