Закарпаття очікує на 1,5 мільйона євро японських інвестицій

Понеділок, 19 травня 2014, 13:57

Японська корпорація "Язакі Україна" планує на 2014 рік інвестувати в Закарпаття 1,5 мільйона євро, що допоможе довести кількість робочих місць в регіоні до 1600.

Про це повідомив директор Закарпатського регіонального центру з інвестицій та розвитку (РЦІР), що входить до сфери управління Держінвестпроекту, Василь Матій.

Матій розповів, що "Язакі Україна" створено у 2002 році рішенням засновників корпорації "Язакі" (Японія) та її дочірньої компанії "Язакі Юероп Лімітед" (Кельн, Німеччина) з метою виробництва електрокабельної продукції для автомобільної промисловості.

"Інвестиції корпорації у проект становлять 31,7 мільйона євро. Це найбільша промислова інвестиція Японії в економіку України. Сьогодні на "Язакі Україна" працює більше 1200 працівників", - зазначив директор Закарпатського РЦІРу.

Реклама:

За його словами, у зв’язку з розширенням проектів німецького концерну Volkswagen, що є основним замовником компанії в 2013 році, корпорація "Язакі" збільшила свої інвестиції  на 1,2 мільйона євро. Це дозволило наростити об’єми виробництва та збільшити  кількість робочих місць на 34%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!