Дії Росії можуть змусити ЄС збільшити поставки газу з інших джерел - Moody's

П'ятниця, 16 травня 2014, 19:09

Можливе тимчасове, до півроку, призупинення транзиту російського газу через територію України матиме незначний вплив на європейські компанії.

Про це йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Moody's, передає УНІАН.

Згідно повідомленням, основними чинниками, які дозволяють європейським компаніям не постраждати від скорочення постачань російського газу, є наявність альтернативного шляху постачання палива "Північний потік", який почав працювати в 2011 році, а також низький сезонний попит на даний вид палива і високий рівень запасів газу в європейських сховищах.

Однак, як наголошується в повідомленні агентства, призупинення транзиту більш ніж на шість місяців різною мірою вплине на європейські енергетичні компанії і може мати серйозніші наслідки.

Реклама:

Це зрештою змусить уряди європейських країн зменшити залежність ЄС від російського газу шляхом збільшення постачань палива з альтернативних джерел, а також подальшого розвитку відновлюваних джерел енергії.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін надіслав листа 18 країнам ЄС - здебільшого клієнтам "Газпрому", попереджуючи про українські газові борги і можливі проблеми з постачаннями газу Європі через Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!