Вкладення Росіії в держоблігації США впали на 20%

П'ятниця, 16 травня 2014, 20:06

Вкладення Росії в казначейські облігації США впали в березні відразу на 20,5% до 100,4 мільярда доларів, це найрізкіше зниження з 2008 року.

Про це пишуть "Ведомости".

Як наголошується, показник падає протягом п'яти місяців - з 126,2 млрд доларів, випливає з даних мінфіну США. У березні 2013 hjre було 153 млрд доларів. Пік після кризи був зафіксований наприкінці 2010 року - 176,3 млрд доларів, мінімум - у березні 2008 року - 42,4 млрд доларів.

Інформацію щодо інвестування міжнародних резервів ЦБ надає з лагом в півроку, пояснив представник регулятора.

Реклама:

Головним чинником скорочення резервів стала політика, солідарні аналітики. Центробанк відреагував на погрози США і перевів резерви в інші юрисдикції, вважає Кріс Уїфер з Macro Advisors: ЦБ хоче, щоб резерви були легко доступні на випадок, якщо знадобляться для порятунку вітчизняних банків і компаній, у яких виникнуть проблеми через санкції.

Лише невелика частина скорочення резервів була пов'язана зі спробою ЦБ обмежити зниження курсу національної валюти, вважає Уіфер.

За даними російського ЦБ, в березні було продано 22,3 млрд доларів і 2,3 млрд євро. З початку року курс рубля до долара знизився на 5%, це найгірший результат в групі серед валют країн, що розвиваються після аргентинського песо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: