ЄБРР підтверджує плани випуску гривневих облігацій

Вівторок, 13 травня 2014, 16:41

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір реалізувати на практиці випуск облігацій в гривні, який він давно просуває.

Про це заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, нещодавня девальвація гривні лише підтвердила важливість наявності такого інструменту для фінансування українських підприємств у національній валюті.

"Багато років ми витратили на те, щоб запустити цю ініціативу. Тепер її затверджено, необхідно рухатися далі та її реалізувати", - сказав президент банку.

Реклама:

"Це особливо важливо з урахуванням поточної ситуації: компаніям потрібен доступ до фінансування в національній валюті з урахуванням того, що складно працювати з іншою валютою", - додав Чакрабарті.

Водночас він нагадав, що ЄБРР нещодавно затвердив програму підтримки оборотного капіталу для наявних українських клієнтів на 150 млн євро, яка допоможе їм згладити наслідки девальвації.

Як повідомлялося, поправки до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" Верховна Рада ухвалила 4 липня 2013 року. Закон передбачає, що гроші використовуватимуться в нацвалюті на території України на фінансування реального сектора.

Згідно з ним, МФО можуть випускати процентні або дисконтні облігації в порядку, визначеному Нацкомісією з цінних паперів і фондового ринку, виключно шляхом публічного розміщення на українських фондових біржах, які за результатами конкурсного відбору були включені НКЦПФР до затвердженого нею переліку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!