Кабмін має намір знизити дефіцит держбюджету до 3% ВВП до 2016 року

Четвер, 1 травня 2014, 11:15

Програма економічних реформ українського уряду передбачає поступове зниження бюджетного дефіциту до 3% ВВП до 2016 року.

Про це йдеться в заяві Міжнародного валютного фонду.

Фонд зазначив, що програма реформ спрямована на відновлення макроекономічної стабільності при забезпеченні захисту вразливих верств населення передбачає перетворення грошово-кредитної та валютної політики, фінансового сектора, фіскальної політики в енергетичному секторі, а також поліпшення ділового клімату.

В рамках цієї програми податково-бюджетна політика націлена на подальше поступове зниження дефіциту держбюджету до рівня 3% ВВП до 2016 року.

Реклама:

Реформи в енергетичному секторі передбачають врегулювання дефіциту НАК "Нафтогаз України" до нульового рівня до 2018 року шляхом підвищення його доходів і скорочення витрат.

Грошово-кредитна політика буде спрямована на забезпечення стабільності цін при збереженні режиму гнучкого обмінного курсу, і уряд має намір перейти до політики інфляційного таргетування до середини 2015 року.

Реформи фінансового сектора будуть спрямовані на підтримку довіри до фінансової системи при одночасному посиленні фінансового регулювання і нагляду. Національний банк має намір оцінити стійкість банків до економічних потрясінь і забезпечити підвищення капіталізації банків при необхідності. Одночасно уряд вживатиме заходів для спрощення реструктуризації проблемних кредитів.

Критичними елементами програми, як зазначив фонд, будуть реформи по зміцненню державного управління, підвищенню прозорості та покращенню ділового клімату. Це, зокрема, реформування системи державних закупівель та податкового адміністрування, посилення боротьби з відмиванням грошей і боротьба з корупцією.

"Ці заходи допоможуть поліпшити бізнес-клімат та усунути перешкоди на шляху зростання в Україні", - наголошується в заяві фонду.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!