Економіка Росії вже перебуває в рецесії - МВФ

Середа, 30 квітня 2014, 13:29

Економіка Росії вже перебуває в рецесії, зниження темпів зростання відбувається два квартали поспіль.

Про це на прес-конференції в Москві заявив глава місії МВФ в Росії, радник Європейського управління МВФ Антоніо Спілімберго, пише "УНІАН".

"Якщо ми дотримуємося визначення рецесії як негативного зростання впродовж двох кварталів поспіль, то зараз Росія з цієї точки зору відчуває рецесію", - сказав Спілімберго.

Він зазначив, що уповільнення зростання економіки РФ, яке відбувається через структурні проблеми, що існували раніше, посилюється геополітичною невизначеністю, що виникла в результаті конфлікту в Україні.

Реклама:

При цьому він відзначив, що МВФ прогнозує відплив капіталу з РФ у 2014 році на рівні 100 млрд дол., причому велика частина нинішнього відпливу капіталу пов'язана з конвертацією рубля в інші валюти.

За його словами, побоювання посилення санкцій можуть бути набагато більш чутливими для економіки Росії, ніж самі санкції.

"Ми відзначили, що побоювання санкцій можуть бути набагато більш чутливими, ніж самі санкції. Побоювання того, що ці санкції можуть бути посилені", - сказав Спілімберго.

При цьому він відзначив, що з економічної точки зору досить складно порахувати збитки від конкретних видів санкцій. "Але це відчуття невизначеності, особливо серед інвесторів, має істотний вплив", - сказав він.

Спілімберго повідомив, що МВФ знизив прогноз щодо зростання російської економіки на 2014 і 2015 роки до 0,2% і 1%, відповідно.

"Ми уточнили прогноз щодо економічного зростання Росії. Ми чекаємо зростання на рівні 0,2% цього року", - сказав він, уточнивши, що на 2015 рік МВФ прогнозує 1% зростання ВВП Росії.

У квітні цього року прогноз МВФ щодо зростання російської економіки становив 1,3% на 2014 рік і 2,3% - на 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!