Кабмін дозволив "Укроборонпрому" проводити держзакупівлі без тендерів

П'ятниця, 14 лютого 2014, 12:53

Кабмін дозволив здійснювати державні закупівлі 115 підприємствам, що входять в держконцерн "Укроборонпром", а також акціонерним товариствам, які знаходяться в управлінні "Укроборонпрому" і виробляють військову техніку та озброєння, без тендерів.

Про це йдеться в повідомленні концерну, пишуть "Українські новини".

Заступник генерального директора "Укроборонпрому" Тетяна Хрипко зазначила, що прийняття ВР закону "Про внесення змін до закону "Про здійснення держзакупівель" направлено на створення системи закупівель товарів, робіт і послуг, збільшення обсягів поставок української продукції на світові ринки та підвищення ефективності функціонування підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК).

За її словами, документом визначено, що дія закону "Про здійснення держзакупівель" не поширюється на закупівлі товарів, робіт і послуг, що здійснюються підприємствами (ОПК), перелік яких затверджено урядом 12 лютого.

Реклама:

У цей перелік, зокрема, включено 115 підприємств-учасників Концерну, а також акціонерні товариства, які знаходяться в управлінні "Укроборонпрому" і виробляють військову техніку та озброєння.

"Необхідність проведення тендерів і складність при плануванні обсягів закупівель істотно затримували процес виробництва підприємствами концерну", - заявила Хрипко.

За її словами, скасування тендерів при закупівлі складових частин військової техніки зменшить тривалість циклу виготовлення, ремонту і модернізації озброєння та військової техніки, поліпшить конкурентоспроможність вітчизняних підприємств на зовнішніх ринках, дозволить збільшити обсяги замовлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: