Країни ЄврАзЕС створять єдиний страховий ринок

Вівторок, 10 грудня 2013, 11:23

Комісія уряду з законопроектної діяльності схвалила законопроект про створення загального страхового ринку держав - членів Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС).

Про це повідомляє прес-служба кабінету міністрів, пишуть "Весті.Економіка".

Законопроект пропонує ратифікувати Протокол про створення загального страхового ринку держав ЄврАзЕС, підписаний в Мінську 27 листопада 2009 року.

"Положеннями Протоколу встановлюються міжнародно-правові основи створення загального страхового ринку держав-членів Євразійського економічного співтовариства (далі - сторін), необхідні організаційно-правові умови для розвитку інтеграційних процесів у страховій сфері та прийняття заходів по захисту прав та інтересів учасників страхового ринку", - зазначає уряд.

Реклама:

Протокол дозволить привести законодавство сторін про страхову діяльність у відповідність до міжнародних стандартів і міжнародної практики страхового нагляду.

Країни ЄврАзЕС зможуть встановити загальні правила ліцензування страхових (перестрахових) організацій, єдині вимоги до створення статутного капіталу, платоспроможності та фінансової стійкості. Сторони також зможуть передавати ризики на перестрахування нерезидентам і захищати права споживачів страхових послуг на всьому просторі ЄврАзЕС.

Ратифікація та виконання Протоколу дозволять привести законодавства сторін до єдиного зразка, а також створити загальну систему страхового захисту прав інвесторів. Уряд найближчим часом розгляне запропонований законопроект.

До складу ЄврАзЕС входять Росія, Білорусія, Казахстан, Киргизія і Таджикистан. Статус спостерігача мають Молдова, Україна і Вірменія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!