Янукович: "Трикутнику" Україна - ЄС- Росія треба вирішити багато питань

П'ятниця, 29 листопада 2013, 16:21

Україна зацікавлена в розблокуванні підписання Угоди про стратегічне партнерство з Росією – для цього важливі переговори у форматі "Україна - ЄС - РФ".

Про це заявив президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" у Вільнюсі після саміту "Східного партнерства".

Янукович зазначив, що українська сторона запропонувала провести тристоронні переговори, щоб зняти ті "вимоги Росії", які виникли на шляху підготовки до створення ЗВТ із ЄС.

"Ми в цьому дуже зацікавлені, щоб розблокувати підписання Угоди про стратегічне партнерство з Росією", - наголосив Янукович.

Реклама:

"Я переконаний, у нас є безліч питань, які нам потрібно найближчим часом вирішувати спільно: Україна - ЄС - Росія", - заявив голова держави.

"У цьому трикутнику є питання й ГТС, які ми обговорювали не тільки з керівництвом Єврокомісії, але й на двосторонньому рівні, наприклад, із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель", - додав він.

Янукович наголосив, що зараз у жодному разі не варто протиставляти політику "схід – захід, чорне – біле".

"Ми маємо знайти такий шлях, який би був вигідний для всіх сторін", - додав президент.

Він наголосив, що українська економіка не повинна зазнавати втрат через якісь протиріччя, які виникають із партнерами.

Голова держави додав, що в України й РФ також є багато двосторонніх питань, "які останнім часом не вирішуються". Але діалог із Росією триває, сказав він.

За словами Януковича, без вирішення низки проблемних питань, які залишилися в усіх трьох сторін, буде важко рухатися вперед.

"Для нас дуже важливо, що зараз ця зупинка і цей тайм-аут (у процесі підписання Угоди про асоціацію України з ЄС) відкривають нам нові можливості", - сказав президент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!