Попов підтвердив, що з 1 січня міський транспорт подорожчає

Понеділок, 7 жовтня 2013, 11:15

З 1 січня 2014 року в Києві все-таки запрацює нова система оплати проїзду в метро та громадському транспорті, включаючи міську електричку і фунікулер.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, передають "Коментарі".

Відповідно до нової тарифної системи, передбачається впровадити кілька видів квитків. Один з них - часовий - він розрахований на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року) . При цьому одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту, крім маршруток.

"Планується , що такий електронний квиток діятиме впродовж 75 хвилин, а його вартість складе 6 гривень" , - йдеться у повыдомленні.

Реклама:

Другий вид квитка буде орієнтований на кількість поїздок і на кількість днів - від 1 дня до 365 днів. Такі квитки будуть персоніфікованими.

Як пояснюють ініціатори нововведень, введення нової системи тарифоутворення пов'язано, у тому числі, з нерентабельністю муніципального транспорту.

Так, за даними начальника управління цінової політики КМДА Василя Яструбинського, тільки за минулий рік комунальна корпорація "Київпастранс" зазнала збитків на 315 млн гривень.

У цьому зв'язку генеральний директор "Київпастрансу" Микола Ламбуцький звернувся до глави КМДА Олександра Попова з пропозицією підняти ціни на проїзд у міськелектротранспорті.

За даними мерії, остаточні тарифи на проїзд , як на разову покупку жетонів , так і на абонементи, будуть відомі тільки після затвердження методики та обчислення тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: