"Енергоатом" віддасть рейдерові TVi 3 мільйони на сейсмостійкість

Понеділок, 21 жовтня 2013, 10:09

"НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з " Unix Cz s.r.o" на виконання розрахунково-аналітичного обґрунтування сейсмостійкості обладнання енергоблоку №2.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 375 тисяч доларів, або близько 3 мільйона гривень за курсом НБУ.

До кінця наступного року фірма повинна визначити максимальні сейсмічні навантаження, при яких зберігається працездатність обладнання енергоблоку.

Реклама:

Нагадаємо, "Unix Cz s.r.o."контролюється Олександром Альтманом, який цієї весни за допомогою судових рішень захопив телеканал TVi.

З 2002 по 2011 роки одноосібним власником чеської компанії "Unix Cz s.r.o." був киянин Гліб Серебряков. З листопада 2011 власником є американська компанія "Maot llc".

За даними бізнес-порталу штату Невада, керівниками "Maot llc" є Антон-Олександр Альтман та Тимур Альтман. На цих посадах вони змінили безпосередньо Олександра Альтмана, Ірину Альтман та Гліба Серебрякова.

Гліб Серебряков і Олександр Альтман також заснували ТОВ "Атом-Енерго-Проект". Ця компанія заробляє на тендерах "Енергоатому" з 2009 року, загалом за цей час отримавши підряди на 94,47 млн гривень При цьому понад 90% від цієї суми - 87,84 млн гривень - припало на 2011-2012 роки.

Єдиним конкурентом "Unix Cz s.r.o." на цьому тендері була чеська компанія Rizzo Associates Czech.

Нагадаємо, раніше фірма "Unix Cz s.r.o." також отримала від "Енергоатому" підряд вартістю 8,77 млн гривень на послуги на дослідження по Запорізькій АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!