Уряд не дозволяє МТС будувати об'єкти зв'язку

Середа, 16 жовтня 2013, 15:41

Оператор мобільного зв'язку ПрАТ "МТС Україна" шукає шляхи вирішення питання продовження ліцензії на технічне будівництво об'єктів зв'язку.

Про це повідомили в компанії "МТС Україна", передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається в повідомленні, нині компанія проводить консультації з регулятором та розглядає варіанти вирішення питання.

"У будь-якому разі ми зробимо все необхідне для того, щоб продовжувати надавати послуги абонентам відповідно до закону", - наголосили в "МТС Україна".

Реклама:

Як повідомлялося, на засіданні у вівторок Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), відмовила "МТС Україна" в продовженні ліцензії на будівництво і технічне обслуговування мереж зв'язку з рухомими об'єктами і надання послуг з їх використання на території України.

Як пояснили в НКРЗІ, відмова продовжити ліцензію пов'язана з тим, що її було видано, коли в Україні діяв закон "Про зв'язок", тоді як нині ліцензування телекомдіяльності регулюється законом "Про телекомунікації", що набув чинності в 2004 році.

Регулятор рекомендував "МТС Україна" отримати нову ліцензію.

Згідно з реєстром виданих ліцензій НКРЗІ, термін дії згаданої ліцензії мобільного оператора закінчується в грудні поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!