В Україну заходить другий за величиною виробник свинини в США

Середа, 16 жовтня 2013, 09:22

Андрій Веревський і американська група Seaboard Foods ведуть переговори про будівництво свинокомплексу на території України.

Про це Forbes повідомили два джерела, знайомі з ходом переговорів.

Як повідомляється, зараз потенційні партнери відбирають земельні учасники під майбутнє підприємство. Передбачається, що розташоване воно буде в Харківській області.

Губернатор Харківської області Михайло Добкін підтвердив Forbes, що обладміністрація веде переговори з Seaboard Foods.

Реклама:

"Якщо Seaboard Foods прийме остаточне рішення будувати комплекс в Харківській області, вона отримає найбільшу прискорену процедуру видачі дозволів та максимальну підтримку з боку адміністрації", - запевняє він.

У повідомленні на сайті Харківської ОДА з посиланням на губернатора зазначено, що на прохання інвестора в області відібрано та підготовлено до конкурсу земельні ділянки загальною площею 2000 га. Якщо запустити процедуру підготовки до тендеру вже сьогодні, конкурс може відбутися в січні 2014-го. Інвестиції в проект, за даними губернатора, можуть досягти 700 млн доларів.

"Це один з найбільших інвестпроектів в Україні", - уточнює Добкін.

Як повідомило Forbes джерело, знайоме з ходом переговорів, спочатку інвестори планували 600 млн доларів вкласти в свинокомплекс, а 100 млн доларів - у будівництво м'ясокомбінату.

Як розподіляться інвестиції в проект по завершенні переговорів, невідомо.

Нагадаємо, "Кернел" Андрія Веревського найбільший виробник соняшникової олії в Україні, один з провідних експортерів зернових.

Seaboard Food - виробник свинини № 2 в США. Виручка за 2012 - більше 2 млрд доларів на рік. Є аграрним підрозділом Seaboard Corporation, яка входить до Fortune 500.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!