Shell розпродає сланцеві активи в США

Вівторок, 1 жовтня 2013, 09:25

Компанія Royal Dutch Shell оголосила про продаж своїх активів зі сланцевими родовищами в Техасі, Канзасі і Колорадо.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на Wall Street Journal.

За даними видання, компанія збирається продати свої ділянки площею 106 тис акрів в районі родовища "Ігл Форд". Це одне з найбільших діючих сланцевих родовищ в США.

У компанії заявили, що 192 свердловини, пробурені на цій території, "не можуть вийти на заплановані обсяги з видобутку". Shell також хоче знайти покупців на ділянку площею в 600 тис акрів в районі геологічної формації Mississippi Lime в штаті Канзас.

Реклама:

Крім того, концерн хоче вийти зі сланцевого проекту в Колорадо, " який поки знаходиться на ранньому етапі" .

Продаж даних ділянок відображає загальну динаміку сланцевих активів Shell в США.

У II кварталі в Royal Dutch Shell повідомили про списання 2,1 млрд доларів за американськими сланцевими проектами, заявивши, що компанія почала стратегічну переоцінку інвестицій в сланцеві родовища в США.

Варто відзначити  що глава ExxonMobil Рекс Тіллерсон в 2012 році вже зазначав, що великі компанії відчувають труднощі за даними проектами.

Активна розробка сланців призвела до істотного падіння цін на природний газ в США і, як наслідок, до зниження рентабельності сланцевих родовищ.

На більшій частині сланцевих родовищ добуваються газ і газоконденсат. Одним з небагатьох великих родовищ сланцевої нафти в США є родовище Баккен в штаті Північна Дакота.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: