Королевська хоче ввести нульову ставку оподаткування для інвалідів

Четвер, 22 серпня 2013, 19:56

За ініціативи Мінсоцполітики уряд рекомендував Мінфіну і Міндоходів розглянути можливість запровадження нульової ставки оподаткування для підприємств громадських організацій інвалідів з січня 2015 року.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає прес-служба відомства.

За її словами, відповідна пропозиція міститься у розпорядженні КМУ "Про сприяння громадським організаціям інвалідів у їх діяльності", схваленому на засіданні уряду.

"З 2015 року Податковий кодекс передбачає припинення оподаткування за нульовою ставкою ПДВ вартості постачання продукції підприємств громадських організацій інвалідів. У зв’язку з цим ми запропонували і Уряд підтримав необхідність Мінфіну та Міндоходів розглянути можливість подовження пільгового оподаткування для цих підприємств. На цих підприємствах зараз працює понад 22 тис. осіб, і без державної підтримки вони будуть на межі зникнення, оскільки надають робочі місця найбільш неконкурентоспроможним на ринку праці громадянам, що впливає на собівартість продукції", - сказала вона.

Реклама:

Крім того, за словами Королевської, задля підтримки таких підприємств і забезпечення їм постійного замовлення, уряд рекомендував міністерствам та відомствам, а також державним адміністраціям закуповувати товари, роботи та послуги у підприємств громадських організацій інвалідів за бюджетні кошти, якщо їхня вартість не перевищує інші пропозиції.

"Ми переконані, що збільшення замовлення з боку державних органів не тільки допоможе підприємствам працювати стабільно, а й дозволить створити нові робочі місця, що відповідає Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки", - сказала вона.

Міністр також повідомила, що серед інших пропозицій, затверджених урядом, - вивчення можливості збільшити видатки на забезпечення житлом інвалідів по слуху та зору, а також на утримання соціально-культурних підрозділів і матеріальне заохочення працівників УТОГ та УТОС.

"Підтримуючи підприємства громадських організацій інвалідів, ми захищаємо соціально найуразливіших громадян", - підсумувала Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!