Енергокомпанії Німеччини змушені закривати електростанції

Середа, 14 серпня 2013, 17:04

Відразу дві великі енергетичні компанії Німеччини, E.ON і RWE, оголосили про намір закрити частину своїх електростанцій.

Прибуток обох компаній падає через зниження цін на ринку електроенергії, а підтримка державою поновлюваних джерел енергії знижує і попит на продукцію концернів, передає "Комерсант-Україна".

Дві найбільших енергокомпанії Німеччини оголосили про намір закриття частини своїх електростанцій в Європі. E.ON і RWE відчувають серйозні фінансові труднощі, викликані тривалою кризою на ринку в Європі.

Події на японській АЕС у Фукусімі два роки тому різко вдарили по програмах ядерної енергетики в світі, в які вкладалися обидві компанії.

Реклама:

Зараз держава все більше підтримує поновлювані джерела енергії - сонце і вітер, - таким чином все більше витісняє з ринку традиційні газ і вугілля.

E.ON змушена була увійти на ринок відновлюваної енергії в рамках державної програми, але зараз отримує від вітру всього лише 5% від усього обсягу вироблюваної підприємством енергії.

У результаті доходи компанії в першому півріччі впали на 42%, до 1,9 млрд євро. Крім тиску з боку нових джерел енергії на звітність компанії негативно впливають і ціни на електроенергію, які, за словами представників E.ON, впали за першу половину цього року на 20%.

Чистий прибуток енергокомпанії в першому півріччі зріс на 6%, з 2,89 млрд євро за аналогічний період 2012 року до 3,07 млрд євро.

Однак показники за другий квартал виявилися набагато гіршими - чистий прибуток за період з квітня по червень скоротився на 22% і становив 919 млн євро.

На тлі зростаючих боргів керівництво компанії пішло на цілком логічні кроки: E.ON має намір збільшити інвестування в альтернативні джерела енергії і закрити ряд своїх станцій в Європі.

Перша газова електростанція вже була закрита в Словаччині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!