На Київщині переплатили вдвічі за будівництво амбулаторії

Понеділок, 12 серпня 2013, 19:55

Глевахівська селищна рада зайво виділила ТОВ ВБП "Сільбуд-Інвест" 2,3 млн гривень на роботи із завершення будівництва та введення в експлуатацію селищної амбулаторії.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на звіт Державної фінансової інспекції по Київській області за перший квартал 2013 року.

Надмірна сума була виділена із субвенції з держбюджету через те, що підрядник подав недостовірні розрахунки вартості робіт.

Чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до МВС в Київській області, про її результати поінформовано Васильківську міжрайонну прокуратуру.

Реклама:

Згідно із даними "ВДЗ" Глевахівська селищна рада замовляла вищевказані роботи по амбулаторії у жовтні 2011 року. Переможцем тендеру фірма "Сільбуд-Інвест" була визнана без конкурсу - по "закупівлі у одного учасника".

В офіційному обґрунтуванні застосування цієї неконкурентної процедури пояснювалось таким чином:

"Сільбуд-Інвест" на той момент будувало в Глевасі в якості замовника і генпідрядника багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями: офіси, магазин, стоматкабінет, аптека.

Серед цих вбудовано-прибудованих приміщень фірма повинна була зробити й медичну амбулаторію, як частину цілісного об’єкта містобудування.

Інших об’єктів капітального будівництва на той час у Глевасі не було, тому в такому форматі амбулаторію більше замовляти було нікому, а якщо зводити її окремо, то це вийшло б дорожче через необхідність проведення окремих інженерних мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: