Прибуток HTC впав на 83%

П'ятниця, 5 липня 2013, 14:51

Чистий прибуток HTC за підсумками II кварталу 2013 року впав на 83% до 1,25 млрд нових тайваньських доларів (41,6 млн доларів) у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

Виручка знизилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів, передають "Вести экономика".

Ринок смартфонів в розвинених країнах уже насичений, збут в країнах, що розвиваються також показує уповільнення темпів зростання.

"Сповільнюється весь сектор виробників преміальних смартфонів, це не тільки проблема HTC. На ринку занадто багато гравців", - заявив аналітик Barclays Дейл Гай.

Реклама:

Продажі HTC One, які активно йшли в травні 2013 року, на початку літа зійшли нанівець. Продажі в червні виявилися на 26,4% нижчими, ніж рік тому.

Котирування акцій тайванської компанії відображають занепокоєння інвесторів - за останній місяць її капіталізація знизилася на третину.

За підсумками першого кварталу частка HTC на світовому ринку смартфонів скоротилася, за даними Gartner, до 2,5%.

За словами директора з маркетингу, компанія у 2013 році подвоїть бюджет його підрозділу: бренд повинен стати більш впізнаваним.

Як повідомлялося, Samsung Electronics чекає зростання прибутку в другому кварталі 2013 року на 47% до рекордних 9,5 трильйона вон (8,3 мільярда доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: