"Українську біржу" і ПФТС оцінили в 22 мільйони доларів

П'ятниця, 5 липня 2013, 10:03

Акціонери "Української біржі" і ПФТС намагаються прискорити процес їх консолідації.

Не дочекавшись визначення аудитором ринкової вартості майданчиків, акціонери бірж вже не тільки оцінили майданчики в 22 млн доларів, а й підготували плани щодо створення біржового холдингу до кінця 2013 року, пише "Комерсант-Україна".

"Український біржовий холдинг" (УБХ), 100% якого належить Московській біржі, повинен до 31 грудня 2013 року встановити контроль над ПФТС і "Українською біржею" (УБ).

Це випливає з проекту меморандуму акціонерів ПФТС та УБ про консолідацію біржової інфраструктури.

Реклама:

Саме до цієї дати акціонери двох бірж повинні обміняти належні їм акції на акції нової емісії УБХ. Перед цим холдинг, організований як ТОВ, повинен перереєструватися у ПАТ.

Згідно із проектом меморандуму, документ набуде чинності, якщо до 30 липня 2013 року його підпишуть міноритарії, що сумарно володіють не менше 20% ПФТС і 27% УБ.

Московська біржа володіє в капіталі бірж 50% +1 акцією і 43% відповідно.

"За наявності 70% голосів, що підтримують об'єднання, думку інших акціонерів, таких як я, можна не питати", - пояснив власник 3% ПФТС Олександр Скляров.

Номінальна ціна акції УБХ становитиме 100 гривень. При цьому одна акція ПФТС оцінена в 32 акції УБХ (тобто в 3,2 тис гривень), а акція УБ оцінена в 29 акцій УБХ (2,9 тис гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!