Присяжнюк каже, що урожай фруктів зріс на третину

Понеділок, 29 липня 2013, 14:42

Цього року в Україні на 31% зріс урожай плодів і ягід.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "Комсомольская правда в Україні".

За його словами, аграрії вже зібрали понад 25,6 тис тонн. А для того, щоб ефективно зберегти плодово-ягідну продукцію до нового врожаю, держава допомагає будувати сховища.

Зокрема, в поточному році в Україні планується ввести в експлуатацію фруктосховища ємністю 5 тисяч тонн.

Реклама:

"На сьогоднішній день перед українцями є широкий вибір вітчизняних фруктів і ягід за прийнятною ціною. Адже цього року в Україні зберуть великий урожай плодово-ягідних культур. І станом на 26 липня його обсяг на 31% перевищує показник за аналогічний період минулого року" , - зазначив міністр.

Так, в Україні вже зібрали понад 25,6 тисячі тонн плодових і ягідних культур. Завдяки такому обсягу пропозиція на ринку теж висока. Тому ціни залишаються прийнятними для споживачів.

"За таких великих обсягів виробництва необхідно збільшувати ємності для зберігання. І держава приділяє цьому питанню увагу. Так, цього року планується ввести в експлуатацію ще 2 фруктосховища ємністю 5 тисяч тонн", - зазначив Присяжнюк.

Також глава відомства додав, що протягом трьох останніх років за державної підтримки було побудовано 22 сучасних холодильника. Всього на сьогоднішній день в Україні функціонують 145 холодильників для зберігання фруктів загальною ємкістю понад 256 тисяч тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!