Google створює універсальний синхронний перекладач

Понеділок, 29 липня 2013, 13:43

Google розробляє універсальну систему для синхронного перекладу мови.

Про це розповів віце-президент по операційній системі Android Хьюго Барра, пишуть Вести.ру.

За його словами, його компанія вже створила кілька прототипів такої програми. Він підкреслив, що в останніх тестах система показала себе "майже досконалою", особливо при перекладі з англійської на португальську.

Пошуковик вже має в своєму розпорядженні сервіс машинного перекладу - "Google Translate", який "знає" 71 мову. Android-версії програми можна диктувати слова на 15 мовах, а минулого тижня в ньому з'явилася підтримка рукописного введення.

Реклама:

Правда, автоматичний переклад тексту далеко не завжди буває якісним, але його цілком достатньо, щоб зрозуміти загальний зміст.

Зараз компанію в першу чергу турбує розпізнавання мови в галасливих місцях. У контрольованих умовах, наприклад в закритій кімнаті, система розпізнає слова "майже зі 100-відсотковою точністю", підкреслив Барра. Але на вулиці або поруч з дорогою вона гірше справляється зі своїм завданням.

Можливо, що універсальний перекладач стане частиною Google Now - мобільним асистентом для Android-пристроїв. Помічник дає поради і рекомендації, грунтуючись на історії пошукових запитів, записів у календарі та інших даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!