Греція отримає черговий транш міжнародної допомоги

Субота, 27 липня 2013, 12:25

Міністри фінансів країн єврозони схвалили виділення Греції чергового траншу міжнародної допомоги в розмірі 2,5 млрд євро.

Країна не залишиться без грошей цього літа, передають "Вести экономика" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Держави єврозони також передадуть Греції додаткові 1,5 млрд євро - прибуток центробанків з грецькими бондами, які є у їх портфелях, після завершення процедур схвалення на національному рівні, заявив офіційний представник Єврокомісії Саймон О'Коннор.

Представники фінансових відомств країн єврозони 26 липня 2013 року вранці провели телефонну конференцію, за підсумками якої було прийнято рішення про те, що Афіни виконали всі вимоги для отримання чергової фінансової допомоги.

Реклама:

Кошти будуть виділені, коли транш отримає остаточне схвалення представників всіх 17 держав - членів єврозони.

Схвалення цього траншу дасть можливість уникнути більш складних переговорів за програмою допомоги Греції до осені 2013 року і завершення вересневих виборів у Німеччині, відзначають експерти.

Після цього, як очікується, відновляться серйозні дебати про те, яким чином скоротити величезний грецький борг, розмір якого більше 160% ВВП, а також про те, чи варто країнам єврозони списати заборгованість цієї країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!