У Росії ціни на червону ікру зросли на 70%

Понеділок, 22 липня 2013, 10:40

Відпускні ціни на червону ікру на Камчатці, де видобувається від 40 до 60% від усього російського виробництва, піднялися за місяць з 1,2-1,5 тисячі рублів до 2,1-2,5 тисячі, або майже на 70%.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на комісію Російського союзу промисловців і підприємців по рибному господарству, передає "Лента.ру".

Видання пов'язує різке подорожчання ікри насамперед з низьким показником вилову лососевих. З початку сезону інтенсивного рибальства рибалки зуміли виловити близько 50 тисяч тонн, що майже на 40% менше, ніж роком раніше. При цьому в Росриболовстві зазначають, що ситуація ще може бути виправлена, тому що на Сахаліні, другому основному регіоні з вилову лососевих, путина починається пізніше.

Ще однією причиною підвищення відпускних цін могла стати конкуренція між заводами з переробки ікри. Якщо раніше далекосхідні підприємства відправляли сировину в центральні регіони Росії, де воно перероблялося, то зараз на Далекому Сході з'явилися свої заводи, що готові випускати кінцеву продукцію, пише видання.

Реклама:

У підсумку за 2012 рік поставки ікри-сирцю в європейську частину Росії скоротилися з 4 до 1,5 тисячі тонн.

У 2009-2012 роках у Росії був зафіксований рекордний вилов лососевих. При цьому, за даними Inesco Research Group, обсяг виробництва ікри (як червоної, так і чорної) стабільно зростав до 2009 року, після чого стався кризовий обвал, і поки на колишній рівень ринок так і не вийшов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!