Apple на порозі стагнації в секторі смартфонів

Середа, 17 липня 2013, 11:08

Apple наближується до стагнації на ринку смартфонів, і її нові моделі вже не зможуть в тій же мірі заманити споживачів, як це було два роки тому, коли продажі iPhone зростали стрімкими темпами.

Про це заявили аналітики Wall Street, що брали участь в опитуванні видання Fortune, пишуть "Вести економіка".

За їх прогнозами, в III фінансовому кварталі "яблучна" компанія змогла реалізувати 27,15 млн iPhone, що на 4,3% більше, ніж роком раніше, коли продажі становили 26,03 млн. Динаміка слабка, але позитивна, враховуючи невеликі терміни присутності моделей iPhone 5, iPhone 4S і iPhone 4: 9, 21 і 36 місяців відповідно.

Як повідомляється, Apple може запустити виробництво iPhone 5S вже в липні, а на ринку він з'явиться у вересні або на початку жовтня 2013 року, вважає аналітик Jefferies Пітер Майсек. Експерт так само оцінює обсяг випуску бюджетних iPhone, виробництво яких було розпочато в червні.

Реклама:

За оцінками експерта, первинний об'єм замовлень на виробництво очікуваного восени iPhone 5S становитиме 25-30 млн штук за квартал.

У період з грудня 2013 по лютий 2014 Apple збере 5 млн iPhone 4S, 20 млн бюджетних iPhone, якщо той все ж буде анонсований, і 25 млн нових iPhone 5S.

До публікації квартального звіту Apple ще більше тижня, але аналітики заздалегідь хвилюються, побоюючись недостатньо високих результатів. На цей раз нервозність експертів пов'язана з сумнівами в тому, що партнер компанії - мобільний оператор Verizon - продасть необхідний обсяг смартфонів в нинішньому році.

Аналітики прогнозують квартальну виручку Apple на рівні 35,17 млрд доларів і прибуток у розмірі 7,33 доларів на акцію.

У той же період минулого року показники становили 35 млрд доларів і 9,32 доларів на акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: