"Газпром" отримає ГТС Киргизії за один долар

П'ятниця, 12 липня 2013, 11:45

Уряд Росії схвалив проект угоди про співробітництво у сфері транспортування, розподілу і реалізації газу на території Киргизії.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, передає "Прайм".

Відповідно до проекту угоди, на території Киргизії буде засновано 100%-ве дочірнє товариство ВАТ "Киргизгаз" у формі ТОВ, якому будуть передані всі приналежні "Киргизгазу" газопроводи, газорозподільні станції, підземні сховища газу, земельні ділянки та інше майно, а також права та інтереси, обумовлені в проекті угоди про використання.

100% нового товариства продається ВАТ "Газпром" GAZP +3,25% за один долар.

Реклама:

Нова компанія і її правонаступники будуть здійснювати поставку газу на територію Киргизії, підземне зберігання газу, а також будівництво, реконструкцію та експлуатацію газотранспортної і газорозподільної систем, об'єктів підземного зберігання газу та інших об'єктів інфраструктури газового комплексу країни.

Встановлення тарифів на транспортування газу по території Киргизії в треті країни, а також зберігання газу в підземних сховищах "Газпром" здійснює сам.

Киргизія гарантує виключне право компанії на імпорт газу до Киргизії, захист інвестицій "Газпрому" і її дочірніх товариств від експропріації та націоналізації, а також безперешкодний переказ за кордон платежів, пов'язаних з інвестиціями.

У свою чергу російська сторона гарантує вкладення інвестицій в модернізацію та реконструкцію газової інфраструктури, що належить компанії, в розмірі не менше 20 мільярдів рублів протягом п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: