Харківська облрада вирішила продати стадіон "Металіст"

Четвер, 27 червня 2013, 14:34

Харківська обласна рада ухвалила рішення про відчуження зі спільної власності територіальних громад єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

За відповідне рішення, після якого стає можливим продаж стадіону, сьогодні проголосували 87 депутатів облради, передає "УНІАН".

Як повідомляється, стадіон може бути проданий восени на конкурсних торгах.

Вартість комплексу становитиме близько 70 млн доларів, пише видання.

Реклама:

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, процедура підготовки до проведення та проведення конкурсу займе близько двох місяців.

Спочатку буде підготовлено відповідний пакет документів, потім буде створена конкурсна комісія з відбору оцінювачів стадіону, визначено переможця і проведено фінансовий аудит. Далі має бути створена конкурсна комісія з відчуження об'єкта, і на конкурсній основі визначено переможця, який і отримає право викупити стадіон.

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що передбачуваним покупцем ОСК "Металіст" стане футбольний клуб "Металіст", власником якого є харківський бізнесмен Сергій Курченко.

Добкін нагадав, що виручені від продажу стадіону кошти будуть спрямовані на будівництво станції метро "Перемога", реконструкцію Харківської філармонії та Харківського історичного музею.

Депутати облради від опозиції не підтримали рішення про продаж ОСК "Металіст" приватному інвестору.

Як відомо, раніше Курченко заявив, що підписав з владою Харкова договір про купівлю стадіону "Металіст" за 70 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!