Росія витратить 40 мільярдів доларів на пожвавлення економіки

П'ятниця, 21 червня 2013, 18:33

Президент Росії Володимир Путін знайшов більше 40 мільярдів на пожвавлення стагнуючою економіки.

Він дозволив витратити половину пенсійного стабфонду на інфраструктурні проекти заради гальмування тарифів і підтримки згасаючих інвестицій, пише Reuters.

"Але стримування зростання тарифів не має призвести до негативних ефектів, до скорочення інвестицій в інфраструктуру. Тому ми прийняли ще одне важливе рішення - вкласти 450 мільярдів рублів в інфраструктурні проекти. Загалом у проекти на території нашої країни буде інвестовано до половини коштів фонду національного добробуту", - сказав Путін.

У пенсійному стабфонді зараз більше 80 мільярдів доларів. Прихильники пом'якшення бюджетної політики давно вимагали пустити ці гроші на інфраструктуру, але Путін погодився на це тільки з поверненням в Кремль на третій термін торік, коли падаючі доходи казни і гальмування економіки поставили під загрозу виконання його передвиборчих обіцянок.

Реклама:

Противники такого рішення вказували на неефективність витрат через держкомпанії і пропонували не збільшувати, а навпаки, скорочувати присутність держави в економіці і створювати умови для розвитку приватного бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: