У Присяжнюка розробили стратегію розвитку АПК до 2020 року

Четвер, 20 червня 2013, 20:12

Держава мотивуватиме формування середнього класу на селі через підтримку сімейних ферм та кооперативів.

Про це йдеться у стратегії розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, яку 20 червня 2013 року, розглянула громадська рада при Міністерстві аграрної політики та продовольства, йдеться у повідомленні відомства.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка, в Мінагрополітики прийняли рішення розробити стратегію розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, аби визначити пріоритетні напрямки реалізації аграрної політики.

"Проект цього документу передбачає три основні складові. Перша - соціальна, яку ми реалізовуємо через ініціативу "Рідне село", зокрема, розвиток сімейних ферм та кооперації. Друга складова - це економічний блок. Третя складова передбачає екологічні питання. Така модель практикується в країнах Європи та інших розвинутих країнах", − зазначив Бісюк.

Реклама:

У міністерстві зазначили, що загалом стратегія передбачає низку завдань, спрямованих на гарантування продовольчої безпеки, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору, збільшення його конкурентоспроможності, лідерства вітчизняної аграрної продукції на світовому ринку тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: