"ЄДАПС" залишився без тендеру на випуск біопаспортів

Субота, 15 червня 2013, 10:47

Антимонопольний комітет скасував результати конкурсу Державної міграційної служби на закупівлю біометричних паспортів у консорціуму "ЄДАПС".

Про це повідомляють джерела в уряді, пише ZN.UA.

За даними джерела, рішення було прийнято 7 червня.

Як повідомляється, умови проведення тендеру міграційної служби в Антимонопольному комітеті оскаржив директор державного поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов.

Реклама:

Як відомо, держава виділила 100 млн гривень на проект створення виробництва паспортів, в тому числі біометричних, на поліграфкомбінаті "Україна". Система, закуплена в минулому році в Німеччині, за даними джерела, в даний час повністю змонтована і готова до експлуатації.

"Таким чином, спроба замглави Міграційної служби Василя Грицака оформити на "ЄДАПС" виробництво біометричних паспортів зазнала фіаско", - пише видання.

Крім того, 12 червня Кабмін скасував постанову, на якому базувалася вся схема лобіювання інтересів цієї компанії.

За даними джерела в МВС, міністр Віталій Захарченко перевірив готовність поліграфкомбінату "Україна" до запуску незалежної від "ЄДАПСу" лінії виробництва закордонних паспортів з захищеную полікарбонатною сторінкою. Така партія паспортів була виготовлена.

За оцінкою експертів, у разі, якщо сьогодні "ЄДАПС" припинить виробництво закордонних паспортів, поліграфкомбінат "Україна" зможе розгорнути повномасштабне виробництво протягом семи днів.

Протягом трьох місяців поліграфкомбінат "Україна" запустить виробництво біометричних паспортів - технологічна лінія готова, зараз проходять адміністративні процедури узгодження.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року Рада прийняла закон про єдиний державний демографічний реєстр з поправками президента, що передбачає біометричні паспорти.

Закон про єдиний державний демографічний реєстр був прийнятий 2 жовтня 2012 року.

Згідно із документом, громадянам України запропоновано видавати паспорти нового зразка, які б містили електронні чіпи з біометричними даними власника паспорта.

Проти закону виступали представники церкви, громадських правозахисних організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: